Kul med fel grejer.. JoNEJ

Ibland är det tydligen fel att göra rätt.
Tänkte vara seriös och täta hålet i tanken med givaren som skall vara där egentligen istället för en slangplugg å silikon.
Fick Givaren och en gummitätning beställt från Lundströms som fort hämtades ut och Lynxen började demonteras ner igen.
När tanken väl är lös och tätningen jag slitit så hårt med äntligen var borta så märker jag givetvis att det är fel grejer jag fått.
Först märker jag att gummitätningen har fel artnr. Åker då till Lundströms igen och som tur är har de rätt tätning hemma, glad åker jag tillbak till garaget, och tätningen passar mot givaren.
Försöker åter igen montera givaren på tanken och det passar fortfarande inte!
Kollar då upp artnr på givaren, givetvis är det också fel. Så åter igen tillbak till Lundströms. Och givetvis har dem inte rätt givare hemma, så typiskt.
Rätt less så lämnades garaget med Lynxen i molekyler.

Försöker istället få hem gammel Lynxen till stan från stugen nere i Jukkasjärvi. Så åker ner ditt och upptäcker att skotern inte går att starta, den har stått i princip 1år, så med en trasig primer, trasig choke och gammal soppa så insåg jag rätt så fort att det är ett mission dömt till att misslyckas..

Vist är det kul med sådan dagar?

Något måste jag ju få gjort och efter mycket tvivel och 40min senare så sitter gammla lilla 20L tanken åter igen på Lynxen så jag åtminstone kan bruka den ihelg och prova om min senaste uppdatering fungerar.

Tips från racing legenden Janne Tapio är att ta upp ett hål i luftburken för att få in luft där via utifall att ordinarie luftfilter skulle is;a igen. Och som yttligare förbättring så har jag monterat på lite mesh tyg för att säkerställa att ingen snö kan tränga in.



Återstår imorgon att se om det fungerar..

-14 var det ej..

Däremot -20, molnfritt och sol. Kallt om fingrarna och en panna med förfrysningskada, men det var det värt!


One step forward and two steps back..

Strålande sol, klarblå himmel, orörd pudersnö.. och ingen skoterkörning!

Planerna gick i brist när man på morgonen vaknar av ett sms.
"Hela garage golvet är fyllt med bensin, det stinker i hela huset och det verkar komma från din skoter"

Ohja vist är det ju så, kommer till garaget och möts utav en Lynx som verkar ha svårt för att hålla tätt. Höhö..
Nae men som jag misstänkte så var det en gummitätning till tanken som läkt ut alla X antal liter soppa som fanns i tanken, suck..
Bara att åka in på Lundströms Maskin och köpa en ny och därefter riva halva skotern för att få lös tanken igen, drygt timmen senare så är allt på plats, men det är nu nästa dags för solen att snart försvinna igen och utan vare sig hjälm eller skydd så blir det inte mer än några varv på gården och lite gasande i diket längs E10an.

Har i allafall hunnit prova mesh huven några meter och den verkar funka kalasbra!

Imorgon utlovas snö och -14 grader ute, men nu får det faktist vara nog, jag har väntat nog länge på att få gasa lite och nu är abstinensen för hög, jag ska ut och köra!
Det är inte bra för kropp och själ att vara avhållsam från skotern såhär länge.


EL allergi? HaHaHa vilken bullshit..

Outsiders om elallergi, ger mig bara en enda kommentar: Hahaha!
Fyfan vad lågt sätt att suga ur pengar från försäkringskassan bara för att man själv är för slö för att arbeta eller på något annat sätt försöjra sitt levnadsätt.

Ja menar, försöka skydda sig mot strålning genom att bo i ett TYG tält i en husvagn, eller skärma av strålning från grannens dator genom att tejpa fast UGNSFOLIE på väggarna och gömma sig i BADKARET så fort grannarna har fest.. Eller att till och med så uppenbart fejka någon slags spasmer attack mitt ute i skogen.. patetiskt.

Fast viss el verkar inte vara någon skillnad tydligen. Man kan tydligen ha både kyl och frys i lägenheten, trotts att de drar mer effekt och "strålar" mer än en liten mobiltelefon.
Och man kan tydligen använda en micro, en micro! de flesta micro ligger ju uppåt kring 800W i effekt vid användning.
Man kan tydligen också bo i en lägenhet och hus.. hmm är det nu inte så att man i båda boendeformer har elkablar i princip överallt?!

Alla har en sak gemensamt också, "vi kan inte jobba", men stackars...
Nej, klipp er och skaffa er ett jobb, ni är löjliga.

Klar, så nära inpå i alla fall.

Då var meshhuven klar då, fattas bara huvstropparna som ska monteras men utöver det så..


Snart men inte riktigt ännu..

Ovansidan är limmad/silikonerad(?), imorgon blir det undersidan och klippa bort allt överflödigt tyg.
Jag är riktigt jäkla nöjd över passformen och hur bra det faktist blev med meshtyget, spännt å fint.



Ser lite mysko ut på bild när silikonet inte ännu har härdat å så men jag är över(tygad) HAH! om att det kommer bli kalasbra.

RSS 2.0